Typer av begränsningar för ditt barn

Du kan ge dina barn frihet för hans eller hennes aktiviteter på datorn eller Internet. Du kan konfigurera Kaspersky Safe Kids för att visa uppmaningar för ditt barn medan Kaspersky Safe Kids övervakar besökta webbplatser, öppna program och tid spenderad framför datorn. Ditt barn bestämmer sedan vad de gör med uppmaningen.

Om ditt barn ignorerar uppmaningen skickar Kaspersky Safe Kids dig ett meddelande på My Kaspersky och till din smartphone eller surfplatta med Kaspersky Safe Kids installerat.

Se avsnitten Tillåt en webbplats eller ett program på ett barns begäran och Lägg till datortid på ett barns begäran för att hitta mer information om åtgärderna som Kaspersky Safe Kids vidtar om du väljer alternativet Blockera.

Säker sökning

Du kan även kontrollera sökresultaten som visas för det valda barnet genom att aktivera alternativet Säker sökning på My Kaspersky eller på din smartphone eller surfplatta med Kaspersky Safe Kids installerat. Om ditt barn söker någon av kategorierna porr, alkohol, narkotika, fult språk, rasism och tobak, definierar Kaspersky Safe Kids denna sökning som förbjuden, blockerar den och visar en varning.

Kaspersky Safe Kids stöder Säker sökning i följande sökmotorer: Google (inklusive "Ok Google"), Bing, Mail.ru, Yandex, Yahoo! och YouTube.